Bækmarksbrovej 14, 7660 Bækmarksbrovej 
 

Hovedbygning

I Simon Andrups tid som ejer af Bækmark nedrev han en del af den trefløjede borggård, der var blevet forfalden og overflødig, hvorefter den resterende del af borggården blev restaureret.

Den nuværende hovedbygning i en fløj er opført i 1672 i barokstil. Hovedbygningen fremstår hvidpudset på en sort sokkel med valmtag med vingetegl. Senere er der tilføjet en karnap på havesiden og en rokokoportal af træ rundt om hoveddøren. Hovedbygningen placerer sig øst for avlsbygningerne og er omgivet af haven på flere sider.

Fredningsstatus 2013: Hovedbygningen er udpeget som bevaringsværdig med høj bevaringsværdi.

Andre bygninger

I begyndelsen af 1800-tallet brændte ladebygningerne, hvorefter de blev genopført. Senere blæste disse nye bygninger dog ned under en voldsom storm. De nuværende avlsbygninger på Bækmark placerer sig hovedsagligt vest for hovedbygningen. Opførelsen af de mange og store avlsbygninger er ikke præget af symmetri.

Fredningsstatus 2013: Avlsbygningerne er udpegede som bevaringsværdige med middel bevaringsværdi.

Gårdens stamdata gennem tiden

Bækmark

Bækmark
Bækmarksbrovej 14
7660 Bækmarksbrovej
Stuehuset er opført 1672
Ingen oplysninger
Midtjylland - Lemvig
-
-
landbrugsdrift/skovbrug
-
Svend Erik Rosengaard
ois.dk, FBB
Preben Jensen
Se gårdens udvikling
Hvem er vi

Dansk Center for Herregårdsforskning er et samarbejde mellem Aarhus Universitet, Nationalmuseet, Arkitektskolen Aarhus og Gammel Estrup - Herregårdsmuseet. Centret holder til på Gammel Estrup - Herregårdsmuseet og har til formål at fremme og koordinere forskning, forskeruddannelse, dokumentation og formidling af herregårdens kulturhistorie.

Dansk Center for Herregårdsforskning
Randersvej 2 T (+45) 86483001
8963 Auning F (+45) 86483181
Danmark dch@gammelestrup.dk