Hovedbygning

Hovedbygningen på Baadesgaard er opført i 1630. Hovedbygningen fremstår i tre fløje i et stokværk med tegltag. Hovedfløjen er opført i grundmuret bindingsværk, mens sidefløjene er opført i egebindingsværk. Mod gården har hovedfløjen en frontspids.

De tre fløje indrammer en åben gårdsplads, som også nogle af gårdens avlsbygninger placerer sig ved. Syd og øst for hovedbygningen findes haven på Baadesgaard. Hovedbygningen har et symmetrisk udtryk fra gårdsiden.

Fredningsstatus 2013: Hovedbygningen er ikke fredet.

Andre bygninger

Avlsbygningerne på Baadesgaard placerer sig vest for hovedbygningen. Nogle af avlsbygningerne placerer sig ved den gårdsplads, som også hovedbygningen placerer sig ved. Avlsbygningerne er deltvist opført i bindingsværk og deltvist i grundmur. 

Fredningsstatus 2013: Avlsbygningerne er ikke fredede.

 

 

Gårdens stamdata gennem tiden

Baadesgaard

Baadesgaard
Bådesgårdsvej 18
4983 Dannemare
Hovedbygningen er opført 1630
Ingen oplysninger
Sjælland - Lolland/Falster/Møn - Lolland
-
-
270 ha 
 - ager 215 
 - eng 25 
 - forpagtet 30 
landbrugsdrift/skovbrug
-
Lise Barfoed-Høj, Mogens Barfoed-Høj
SGS 2011, FBB
Simon Vikjær
Se gårdens udvikling
Hvem er vi

Dansk Center for Herregårdsforskning er et samarbejde mellem Aarhus Universitet, Nationalmuseet, Arkitektskolen Aarhus og Gammel Estrup - Herregårdsmuseet. Centret holder til på Gammel Estrup - Herregårdsmuseet og har til formål at fremme og koordinere forskning, forskeruddannelse, dokumentation og formidling af herregårdens kulturhistorie.

Dansk Center for Herregårdsforskning
Randersvej 2 T (+45) 86483001
8963 Auning F (+45) 86483181
Danmark dch@gammelestrup.dk